godaddy stats

ANMELDELSER "LIVE" (2007)

Arild Rønsen (www.puls.no, 11.10.2007)

"LIVE" ER NOE AV DET FLOTTESTE SOM ER GITT UT I NORSK POP. EVER.

Det er nesten alltid feil å sette kvinner i bås, men hvem holder seg med sånne band her i landet? Bortsett fra Anne Grete Preus, Mari Boine - og Kari Bremnes? Om du syns dette høres mørkt, trist og melankolsk ut, er det bare å hviske et lavt, men megetsigende "ja". "Live" er Noe av det aller flotteste som er gitt ut i norsk pop. Ever.
Et uttrykk forteller at Noe er lagd av "hel ved". Det låter ganske maskulint, og det er Noe jeg ikke forbinder med Kari Bremnes, så er det maskulinitet. Hun er et yndig vesen, rett og slett - som er aller mest yndig når hun finner seg en mikrofon og befinner seg på en scene.
Jeg ble for alvor betatt da hun i 1993 ga ut "Løsrivelse", basert på tekster av Edvard Munch. Jeg var i Trondheim, og skulle på en av mange festligheter i regi av Gunnar Hordvik (R.I.P.). Men så hadde jeg med meg en bærbarspiller CD-spiller; ja, dette er lenge siden - og i den lå Kari Bremnes og Edvard Munch.
Stadig vekk sto det folk borti baren som vinka "kommer u snart, eller?" "Ja, snart," gestikulerte jeg. Men fortere enn snart måtte jeg konstatere at jeg var tilbake i Bremnes & Munch-universet. Jeg var fanga.
Kari Bremnes er her, i sin samtid - samtidig som hun fanger et helt sekel. Musikken og tekstene hennes er moderne, og tidløse. Hun framstår som et helt menneske, på samme vis som Ketil Bjørnstad gjør det.
Det går aldri fort med Kari Bremnes, men hun har en underlig evne til å få låtene til å vokse. Musikerne er i så måte selvfølgelig av helt avgjørende betydning, og bandet hennes er imponerende mangfoldig. Det er fort gjort å glemme at hun i bunn og grunn er omringa av ei helt streit popgruppe; gitar, bass, trommer og keyboards.
Albumet er tatt opp i løpet av 2007 - dels i Norge, dels i Tyskland. Ja, faktisk - det tyske publikumet elsker Kari Bremnes. Uten at hun synger ei strofe tysk.
Det forteller alt om en formidlingsevne av de sjeldne.

Vigdis Devik (Trønder-Avisa 4.9.2007)

LEVENDE LIVE (Terningkast 5)

Lurer du på om en innspilt live-versjon kan bli like bra som når du hører Kari Bremnes live? Slapp av! Det kan den absolutt. For Kari Bremnes’ Engasjement og inderlighet stråler nærmest ut av hennes første livealbum. "Live" er innspilt under en turné i Tyskland og på en konsert i Skien. Albumet inneholder 11 kjente og kjære norske Bremnes-låter og tre oversatt til engelsk. Og: Alle låtene har fått ny innpakning tilpasset livekonsertene. Funker det? Ja, i massevis. "Sangen om ka ho Anna drømte om" føles enda mer intens og enda mer sterkere enn i albumet "Svarta Bjørn" fra 1998. Det eneste som kanskje ikke funker helt er de engelske låtene. Selv om liveinnspillingen viser at Bremnes får enorm respons på sin oversatte versjon av "Gåte ved gåte", "A Riddle Beside Another Riddle", flyter den slett ikke like lett som originalversjonen. Språket høres kunstig ut og arrangmentet er ikke like engasjerende som i originalversjonen.Likevel kan man trygt si at Kari Bremnes’ første live-album er nok et kvalitetsstempel i rekken av de tidligere 12 soloutgivelsene.

Torstein Davidsen (Romerikes Blad 4.9.2007)

KARI DU BEDÅRE (Terningkast 5)

Applausen er fortjent når Kari Bremnes gir ut sin første konsertplate etter 20 år som soloartist. Opptakene er gjort under vinterens konserter i Tyskland og Norge, og de 14 sangene gir et godt bilde av karrieren - i spennet mellom "Hurtigrute" fra debuten "Blå krukke" i 1987 og det ironiske skråblikket "Litt happiness kan ikkje skade" fra "Over en by" (2005).
Innimellom får vi blant annet "Togsang ", "Sangen om fyret ved Tornehamn ", en intens "Skrik" og “Mitt hjerte hamrer og hamrer” i nye arrangementer og med til dels helt nye uttrykk. Felles for dem alle er en unik intensitet og tilstedeværelse.
Bremnes synger med sedvanlig innlevelse og kjøligvakker varme - og trommis og perkusjonist Helge Norbakken har en energisk framtredende rolle i det eminent samspilte bandet, der også Hallgrim Berg, Sondre Meisfjord og Bengt E. Hanssen er kraftfullt til stede. Spill den høyt!

Rune Slyngstad (Avisa Nordland 28.8.2007)

FRODIG OG MEKTIG (Terningkast 5)

Konsertplater er ofte bare en parentes i en artist sin karriere. Men det gjelder ikke her. For Kari Bremnes får revitalisert mange av sine tidligere gullåter i disse arrangementene. I tillegg er produksjonen og lydbildet sylskarpt, rent og treffsikkert.
Musikerne Helge Norbakken (perkusjon), HallgrimBratberg (gitar), Sondre Meisfjord (bass) ogBengt E. Hanssen (tangenter og produksjon) skaperet nytt og frodigere liv på låter som Togsang,Hvis du kommer tebake igjen og Sangen om fyretved Tornehamn. Sistnevnte låt er albumets mektigsteog flotteste i et lekkert arrangement.
Denne liveplaten gir bokstavelig talt Kari Bremneset nytt liv. Låtene er mer levende, de er direkteog pågående, og de har en høyere puls enn på studioversjonene.
Alle som trodde de var ferdig med Kari Bremnes, alle som trodde hun hadde kjørt seg fast i et satt og utdatert spor, bør høre på det hun og hennes musikere får til her.

Pål Leknes Hanssen (Helgeland Arbeiderblad 28.8.2007)

SPENNENDE LIVE-ALBUM (Terningkast 5)

Ingen her til lands synger bedre enn Kari Bremnes. Stemmen er fløyelsmyk, forførende og sart på samme tid. Denne live-utgivelsen består av opptak som er gjort på konserter i Oslo og i Tyskland og viser akkurat hvilken nytelse det er å høre Harstad-damen plukke fra sin skattkiste med låter.
Det som er spesielt bra her er at tidligere innspilte låter får ny lyddrakt med heftige trommer og fantastisk koring av Bengt E. Hanssen. Dama holder mål i massevis ennå, men det glipper litt når en av hennes vakreste sanger, "Gåte ved gåte", framføres i engelsk innpakning. Ikke bare er Bremnes klart ukomfortabel med engelsken og det manifesterer seg i en svakere sangprestasjon. Borte er de enkle rimene og "Riddle in a riddle" høres liksom ikke naturlig ut. Med de engelske sporene glipper også sekseren som resten av plata står til.

Helge Ottesen (Varden 28.8.2007)

INGEN BREMSER PÅ (Terningkast 5)

Er din oppfattelse av at Kari Bremnes er stiv og kjølig, burde du kanskje låne øret til denne konsert-cd-en.
Her er hun nærmest i fri flukt og med et solid knippe musikere som virkelig kaster seg ut i det. 14 sanger hentet fra hele hennes karriere. Tre sanger på engelsk, resten på godt norsk.
"Litt happiness kan ikkje skade" er av mine favoritter. Kari Bremnes synger med sin vante gode innlevelse, og stemmen er slett ikke blitt Noe dårligere med årene. Bandet hennes skyver i ryggen hennes hele veien, og drar til tider av gårde på sine egne rytmiske veier så man nesten frykter for en tur i grøfta. Men der havner de aldri. Selv ikke på Edvard Munch/Ketil Bjørnstads utagerende "Skrik".
Opptakene er hovedsakelig gjort i Tyskland i januar i år, men også konserten på Sentrum Scene i Oslo i november i fjor og konserten i Ibsenhuset i februar i år er med på denne fine samlingen.

Kristin Rosnes Holte (Vårt Land 28.8.2007)

ET EKTE MØTE

Bremnes’ første liveplate, der nyansene og dybden i stemmen kommer godt fram.
Det er Noe med timingen på liveplater som tiltaler. Det gir de nødvendige pausene man trenger til neste låt, dersom applausen er intuitiv og ekte. Spenningen og musikaliteten mellom musikerne. Ikke det perfekte, men det som gjerne oppstår i møte med et publikum.
Slik oppleves det også når Kari Bremnes for første gang gir ut plate spilt inn live, fra turne i Norge og Tyskland i vinter.
- - - Utenfor Norge.
Litt sært kanskje, for en norsk vokalist, som først og fremst synger på norsk, å gi ut sin første live plate utenfor Norges grenser. Men de som har vært på konsert med Bremnes vet at hun og hennes band, bestående av Bengt E. Hanssen (tangenter), Sondre Meisfjord (bass), Hallgrim Bratberg (gitar) og Helge Norbakken (trommer) kan mer enn å for midle tekst. Og at publikum trives, er lett å høre. Kjemien og formidlingsevnen på plata er det ingen ting å si på. Med lukkede øyne er det nesten som om vi selv er til stede. Låtene formidles varmt og intimt, slik vi gjerne vil ha det på konsert med Bremnes.
- - - Stemning.
Kan hende blir det litt mye joike effekter (spor 1, 5 og 13) i de nye arrangementene. Det er med på å sette en stemning som for så vidt oppleves som riktig, men faren er at det blir gjentakende kjedelig. Morsommere er det da med guttene i bandet som synger med på spor 6. Og Helge Norbakkens tromme-"break" og særegen vokal på spor 8.
- - - Nyanser. Fordelen med Tysklands opp takene er at vi får høre Kari Bremnes synge engelsk. Igjen. Det blir lettere å høre nyansene og dybden hun har i stemmen. Klangen blir annerledes. Ikke nødvendigvis bedre, men anner ledes. Balladen "To give you a song", kun akkompagnert av piano, er vakkert fremført med klare paralleller til Radka Toneff. Etter fulgt av en ny og heftigere versjon av "Mitt hjerte hamrer og hamrer" er vi litt mer klare til å møte høstens melankoli.

Trygve Lundemo (Adresseavisen 28.8.2007)

GOD OGSÅ PÅ SCENEN

Kari Bremnes første livealbum viser det vi alltid har visst; hun er en glimrende konsertartist.
Pønget med å utgi et livealbum bør være at man får høre Noe annet enn på studioinnspillingen. Slik sett har Kari Bremnes gode grunner for å utgi sin første konsert-cd noen gang. Gjennom mange års turnevirksomhet har sangene hennes utviklet seg mye. Kjente Bremnes-låter som "Togsang", "Skrik" og "Hurtigrute" framføres her i ganske andre versjoner enn de opprinnelige. Stort sett har utviklingen vært positiv, men noen av de 14 san- gene her er mer utflytende enn de var i studioversjon. Slik er det på konsert, musikerne kan tillate seg mer og unngår stram redigering. Som Bremnes selv skriver på omslaget; "noen av sangene harest litt ut med alderen, noen har fått skarpere trekk, noen er enda mørkere enn de var". Pønget er uansett at selv om cd-en er satt sammen av en rekke ulike opptak fra TYskland og fra to konserter i Norge, får vi en fin opplevelse av hvordan hennes konserter fortoner seg i dag. Spennvidden mellom ulike stemninger er stor, og hun er aller best når hun er i det melankolske og dempede hjørnet.
HØYDEPUNKT: " Stjernelause døgn" og "Mitt hjerte hamrer og hamrer".

Jan-Kåre Fjeld (Fredrikstad Blad 4.9.2007

BREMNES LIVE FOR FØRSTE GANG

Hun låter som hun alltid har gjort, Kari Bremnes. Og med det særegne, inderlige vokaluttrykket som er så hennes eget, med tekster som er så "hennes egne på vegne av andre", står hun etter hvert i fare for å bli en klisjé. Dette albumets 14 låter er hentet fra konserter forskjellige steder i Tyskland og Norge i første halvdel av 2007. Det er første gang Bremnes kommer med en liveplate, og det er verdt å merke seg at de fleste opptakene er gjort med et tysk publikum i salen. Men så er det sannsynligvis slik at det er nettopp hennes tilstedeværelse i eget stoff, et stoff som har verdensmusikkelementer i seg, samt "sanghuldras" udiskutable formidlingsevne, som gjør at dette holder også over grenser - og unngår klisjéstempelet.
Platen er også er overskuddsprodukt hva gjelder det instrumentale. Det lekes!

Banner photo: Atle Kildahl Torp