godaddy stats
  • 2014
  • 2013
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2015
  • 2016
Tab 1

05.11.14

Urpremiere 22.januar Scene vest Hålogaland teater, Tromsø
Kari Bremnes Band
NÅR DU KOMMER DIT

Av og med : Kari Bremnes
Musikere : Helge Andreas Norbakken / Børre Flyen (trommer), Sondre Meisfjord (bass), Hallgrim Bratberg (gitar), Bengt E. Hanssen (tangenter)

Regi : Nina Wester
Scenografi : Anna Heymowska
Lysdesign : Jesper Kongshaug
Lydproduksjon : David Solheim
Foto : Marie Sjøvold

Hålogaland Teater og Nordland Teater har gått sammen om å invitere Kari inn på teaterscenen. Når du kommer dit er et bestillingsverk basert på Kari Bremnes eget tekstmateriale, med nye og tidligere sanger, en rød tråd av minner fra en barndom, - og følelsen av å komme fra mange tider samtidig.

Nån ganga har æ følelsen av å komme fra en annen verden. Og i hvertfall fra ei heilt anna tid. Det siste e ikkje bare en følelse heller, det er jo rett og slett sant. Vi kommer alle meir eller mindre fra ei anna tid. Barndommen va ei anna tid. Ungdommen va ei anna tid. Alle andre perioda enn den vi e i akkurat nu, e ei anna tid. Og vi leve ikkje bare i EI tid heller. Om gangen. Så ryddig e det faktisk ikkje. Vi leve ikkje livan vårres kronologisk en gang. Når du e liten e du ikkje bare liten. Allerede fra du kryp rundt med skonummer 24 har du en fornemmelse av å skulle bli større. Og når du e gammel har du alle menneskets tider innabords.

Når du kommer dit har urpremiere i Tromsø før den drar ut på turné i Nordland, Troms og Finnmark.

Forsalget til forestillingene på Hålogaland Teater og på Nordland Teater begynner 6. november klokken 10:00. For forsalg til turnéstedene se informasjon på begge teatrenes hjemmesider.


28.10.14

Sammen med Leif Ove Andsnes har jeg fått æren av å være huskunstner i Stormen i Bodø neste år. Det innebærer for meg å gjøre fire ulike prosjekter i Stormen i løpet av 2015. Og det må jeg si: Å få være huskunstner i det huset. I den byen. Og dele oppgaven med den Leif Ove Andsnes. Det er virkelig en ære, ja. Og veldig lystbetont!

Les mer her


26.04.14

I kveld sitter jeg i telefonpanelet på TV2s Artistgalla – vårens viktigste TV-program. Her får du se hvordan du kan hjelpe Flyktninghjelpen å gi barn på flukt en bedre framtid. Da jeg var i Midt-Østen for noen år siden husker jeg hvordan Rim i Palestina snakket med glitrende øyne om Syria; basarene i Damaskus, stoffene, krydderiene, teppene, vannpipene, duftene, fargene, og jeg kom dit selv og opplevde alt sammen, og også byen Aleppo, der jeg fikk lopper på hotellet hvor Agathe Christie skrev Mordet på Orientekspressen, og jeg husker summingen av mennesker i gatene, - og den fineste lyden av alle: barnelatter. Verden trenger det.


03.02.14

We are happy to announce our tour in Germany this autumn. Tickets go on sale starting on Friday, February 7 at http://kj.de/artist/2865/Kari%20Bremnes.html Looking forward to it!


Tab 2


Torsdag 07.11.13


Tekstforfatterfondets ærespris 2013 er tildelt Kari Bremnes.
Prisen ble overrakt på Parkteatret i Oslo 6. november av Herborg Kråkevik og Kari Iveland.
Les mer
Tab 3
12.12.2011
DESEMBERBARN I OSLO OG STOCKHOLM

Desemberbarn er en konsert som bygger på CD-utgivelsen med samme navn, fra 2001.Konserten var egentlig tenkt som en engangsforeteelse det året, men har etterhvert utviklet seg til å bli et langvarig forhold for Bremnes og Wolff. De to artistene gjør kjente julesanger fra hvert sitt land, blandet med egne sanger skrevet for denne tiden av året. Etterhvert er også konserten tatt litt videre, med sanger vi nødvendigvis ikke forbinder med jul, men som kler desembertiden.Duoen gjorde senest i august i år en konsert på Gustav Adolfs torg i Stockholm, for nærmere 5000 publikummere. For første gang vil Desemberbarn i år også komme til Sverige. Rival Scene i Stockholm 20. desember. Rikard er for tiden aktuell i hjemlandet med sin selvbiografi 'Rikitikitavi', som har fått svært god mottagelse.

------------------

12.12.2011
KARI BREMNES BAND OG TROMSØ KAMMERORKESTER

Vi har blitt invitert til å spille 2 konserter med Tromsø Kammerorkester i forbindelse med reåpning av Tromsø Kulturhus fre.6. jan 2012. Det blir faktisk første gang vi spiller et stort strykeorkester. Gleder oss!

------------------

1.12.2011
DESEMBERBARN

Plutselig en dag oppdaget jeg at pappa ikke likte snø. Pappa, som vekket oss om morgenen når det hadde snødd om natten og sa: KONG VINTER HAR VÆRT HER. Med tryll i stemmen. Og alt var forandret. Snøen hadde laget en ny verden, lysende hvit, glitrende, magisk. Så glapp det ut av pappa da trappa skulle måkes, at han syntes snøen var et pes. Er det sånn å bli voksen? Svaret er JA. Det er nok sånn. Men ikke bare. Langt derinne sitter et lite desemberbarn. Som jeg ikke har glemt. Som ikke har glemt meg. Tror jeg. Håper jeg.


------------------

25.11.2012
INNSPILLING AV NYTT ALBUM IGANG / THE RECORDING OF MY NEW ALBUM HAVE STARTED

Vi har startet innspillingen av nytt album. Planen er at den skal ut sept 2012.
We have started the recording of my knew album. It will be released Sept. 2012.
Tab 4
Tirsdag 7. Desember 2010
DESEMBERBARN
Plutselig en dag oppdaget jeg at pappa ikke likte snø. Pappa, som vekket oss om morgenen når det hadde snødd om natten og sa: KONG VINTER HAR VÆRT HER. Med tryll i stemmen. Og alt var forandret. Snøen hadde laget en ny verden, lysende hvit, glitrende, magisk. Så glapp det ut av pappa da trappa skulle måkes, at han syntes snøen var et pes. Er det sånn å bli voksen? Svaret er JA. Det er nok sånn. Men ikke bare. Langt derinne sitter et lite desemberbarn. Som jeg ikke har glemt. Som ikke har glemt meg. Tror jeg. Håper jeg.

Huxleys neue Welt, Berlin 30 April
Fotos fra årets tysklands-turné.


FANTASTISK ALLEREDE
"Til tider episk" Våganavisa - 27.10.2010

FANTASTISK ALLEREDE Terningkast 6
"20 i stil"
Troms Folkeblad - 26.10.2010

FANTASTISK ALLEREDE Terningkast 5
"Karismatisk beregnende" Oppdalingen 4.11.2010


FANTASTISK ALLEREDE
"Skjelven av Bremnes" Opp - 5.11.2010

FANTASTISK ALLEREDE Terningkast 6
"Storartet artistjubileum" Harstad Tidende 1.11.2010

FANTASTISK ALLEREDE
"Imponerte" Fremover 26.10.2010

FANTASTISK ALLEREDE
"Fullt hus for 30 års-jubilanten" Avisa Nordland - 1.11.2010


FANTASTISK ALLEREDE Terningkast 5
"Førr ei dame"
Bergens Tidende - 8.11.2010
Tab 5
Søndag 20. Desember 2009
DESEMBERBARN
"Desemberbarn" reiste for første gang ut på turné. Kari og Rikard Wolff, og fem musikanter, gjorde 10 konserter fordelt på Oslo, Harstad, Tromsø, Bergen og Drammen tett oppunder jul. Fulle hus over hele landet gjorde turnéen til en fest.

Torsdag 31. Desember 2009
ÅRETS BESTE !
Programmet "Norsk på norsk" på NRK P1 har kåret "LY" til årets beste norske plate i 2009. Ca. 50 norskspråklige utgivelser var med i vurderingen. "LY" var den eneste av utgivelsene som fikk 10 av 10 mulige poeng.

KARI OG KÅPA FRA MILANO
Intervju med Kari i forbindelse med utgivelsen av LY. Dagbladet, Terje Mosnes, 17 januar 2009


RAMMET AV KJÆRLIGHET
"For Kari Bremnes og Rikard Wolff passer hverandre like perfekt som et figursydd skjørt rundt kvinnelige hofter. Eller en dressjakke i beste snitt over breie skuldre..."
NRK - Troms og Finnmark - 26.06.2009


STØRST AV ALT
"Kari Bremnes og Rikard Wolff er på mange måter det perfekte par. I hvert fall på scenen. Festspillene har utvilsomt gjort en god jobb som Kirsten Giftekniv da de arrangerte en musikalsk date mellom disse kunstnerne..."
Nordlys - 26.06.2009


SENSUELT OG VAKKERT
"Kjærleikens ulike fasettar vart vist gjennom både alvor, tragedie, humor og det kvardagslege. Songane er vakre og med eit band og lyd- og lysteam så blir et utruleg forsterka i nærvær og intimtitet. .." Harstad Tidende - 26.6.2009


DESEMBERBARN
"Kombinasjonen av skjønnheten og udyret, eller saloondivaen og løytnanten, er en sangmessig nytelse." - Drammens Tidende Drammens Tidende - 23.12.2009


DESEMBERBARN
"Publikum jubler hemningsløst fra låt til låt, noe som er vel fortjent. Bladet Tromsø - 21.12.2009
Tab 6
BRIGITTE WOMAN, tyskland, høsten 2008
intervju / artikkel / fashionshoot.


Avisa Nordland, Rune Slyngstad, 15.2.2008

KARI ØSTE AV SITT STORE MUSIKKHJERTE (Terningkast 6)
Hun var hjemme hos sine egne i går kveld.Kari Bremnes skapte en suveren konsert i Saltdal kirke.Sammen med et varmt publikum.

SALTDAL
De siste ukene har Kari Bremnes og bandet hennes holdt konserter i Tyskland og russisktalende Barentsburg. Ganske tidlig i konserten sin i en fullsatt kirke på Rognan, uttalte hun at det var godt å kunne kommunisere med folk som snakket rognesisk. Slik så det ut også, nemlig at hun var kommet til sine egne denne kvelden. For dette ble en kveld der artisten beveget seg rundt sitt toppnivå, og publikum tok imot, og de ga tilbake.

LETT OG LEDIG
Kari Bremnes spilte omtrent de samme låtene som danner hennes "liveplate" som ble gitt ut ifjor. Hun hadde også med seg den samme stammen i bandet som spiller på platen. Dermed fikk vi den dynamikken og det frodige spillet det var mulig å håpe på. Med dette bandet er det ikke rart at artisten selv føler en trygghet og et velbehag som er smittende. Men det var ikke bare arrangementene som var dynamiske torsdag kveld.Hele pakken var full av spennende musikk og lyrikk. De verbale historiene mellom låtene var full av frodighet og innsikt der Kari på en elegant måte vekslet mellom humor og alvor. Alt ble presentert på en lett og ledig måte som til tider var blendende.

ALT STEMTE
For når Kari Bremnes spiller en slags greatest hits-konsert er utgangspunktet veldig bra. Det tok ikke mange låtene før at vi skjønte at dette kom til å bli en konsert av de helt store. Hun tok oss med på historisk vandring fra Lofoten til Danmark, fra Svalbard til Midtøsten. Aller best låt det da hun framførte "Sangen om fyret ved Tornehamn", som handler om kokken Svarta Bjørn under byggingen av Ofotbanen. Så sterkt det låt, og så herlig som bandet spilte. Alt Kari gjorde denne kvelden stemte. Alt bandet gjorde stemte. Dette skjedde til tross for konserten måtte utsettes i tjue minutter fordi en koffert med perkusjonsinstrumenter ble sendt med feil fly til Bodø. Men da Kari Bremnes ba oss om å gi en applaus til kofferten som var kommet fram, så var det glemt. Konserten hennes denne flotte kvelden inne i den varme trekirka blir derimot ikke så lett å glemme.
Tab 7

HØSTTURNE! 18.03.15

Etter ett år med fokus på konsertforestillingen "Når du kommer dit", er Kari Bremnes og bandet tilbake på klubb- og kulturhusscenen i november.

Kari har aldri hatt et større publikum enn nå. Hun har skrevet sanger halve livet og vært artist enda lengre, gjennom årene har hun nærmest utviklet sin egen sjanger. Kjernen er alltid nærheten til folk og historiene rundt livene vi lever. Storheten og trivialitetene.


Teatersamarbeidet "Når du kommer dit" resulterte i 28 utsolgte hus og svært gode kritikker. På novemberturneen kommer Kari og bandet med en miks av nye sanger og sanger som har truffet folk før. Med et ønske om å gi publikum noe kraftfullt, åpent og direkte.

Med seg på turnéen har hun:
Børre Flyen - trommer
Sondre Meisfjord - bass
Børge Petersen-Øverleir - gitar
Bengt Hanssen - tangenter
Geir Østensjø - lyd
Tor Ditlevsen - lys

Følgende steder får besøk:
Okt 28 - Hamar, Hamar kulturhus UTSOLGT!
Okt 30 - Asker, Asker kulturhus UTSOLGT!
Okt 31 - Larvik, Bølgen kulturhus BILLETTER
Nov 01 - Nøtterøy, Nøtterøy kulturhus UTSOLGT!
Nov 04 - Tromsø, Driv UTSOLGT!
Nov 05 - Tromsø, Driv UTSOLGT!
Nov 06 - Harstad, Harstad kulturhus UTSOLGT!
Nov 07 - Svolvær, Lofoten kulturhus UTSOLGT!
Nov 08 - Bodø, Sinus kl.18 UTSOLGT!
Nov 08 - Bodø, Sinus kl.21 UTSOLGT!
Nov 10 - Arendal, Arendal kulturhus NY DATO!
Nov 11 - Oslo, Sentrum Scene UTSOLGT!
Nov 12 - Lillestrøm, Lillestrøm kultursent UTSOLGT!
Nov 13 - Trondheim, Byscenen UTSOLGT!
Nov 14 - Fosnavåg, Herøy kulturhus BILLETTER
Nov 15 - Ålesund, Terminalen UTSOLGT!
Nov 21 - Bærum Kulturhus UTSOLGT!

Fullstendig turnéoversikt og billettlinker finner du
HER og på Karis FACEBOOKSIDE

HVEM TROR DU AT DU ER - NRK 14.02.15

Hvem tror du at du er: Jeg fikk lov å være med noen flotte programskapere på denne reisen. Det var kaldt. Noe så vanvittig kaldt! Det var snufsing og smil. Og det var gode hjelpere langs veien, med nøkler til dører jeg ikke visste om. NRK1 Søndag kl.20:15 Link til nett-TV

My Image

«NÅR DU KOMMER DIT» - ANMELDELSER 05.02.15

8 forestillinger på Hålogaland teater i Tromsø er over. Nå skal vi ut på turné i Nordland, Troms og Finnmark. 20 konsertforestillinger venter. Her er noen anmeldelser av «Når du kommer dit». NRK, Nordlys, iTromsø
Photo: Marius Fiskum

My Image

«NÅR DU KOMMER DIT» 15.01.15

Urpremiere 22.januar Scene vest Hålogaland teater, Tromsø
Kari Bremnes Band
NÅR DU KOMMER DIT

Av og med : Kari Bremnes
Musikere : Helge Andreas Norbakken / Børre Flyen (trommer), Sondre Meisfjord (bass), Hallgrim Bratberg (gitar), Bengt E. Hanssen (tangenter)

Regi : Nina Wester
Scenografi : Anna Heymowska
Lysdesign : Jesper Kongshaug
Lydproduksjon : David Solheim
Foto : Marie Sjøvold

Hålogaland Teater og Nordland Teater har gått sammen om å invitere Kari inn på teaterscenen. Når du kommer dit er et bestillingsverk basert på Kari Bremnes eget tekstmateriale, med nye og tidligere sanger, en rød tråd av minner fra en barndom, - og følelsen av å komme fra mange tider samtidig.

Nån ganga har æ følelsen av å komme fra en annen verden. Og i hvertfall fra ei heilt anna tid. Det siste e ikkje bare en følelse heller, det er jo rett og slett sant. Vi kommer alle meir eller mindre fra ei anna tid. Barndommen va ei anna tid. Ungdommen va ei anna tid. Alle andre perioda enn den vi e i akkurat nu, e ei anna tid. Og vi leve ikkje bare i EI tid heller. Om gangen. Så ryddig e det faktisk ikkje. Vi leve ikkje livan vårres kronologisk en gang. Når du e liten e du ikkje bare liten. Allerede fra du kryp rundt med skonummer 24 har du en fornemmelse av å skulle bli større. Og når du e gammel har du alle menneskets tider innabords.

Når du kommer dit har urpremiere i Tromsø før den drar ut på turné i Nordland, Troms og Finnmark.
Forsalget til forestillingene på Hålogaland Teater og på Nordland Teater begynner 6. november klokken 10:00. For forsalg til turnéstedene se informasjon på begge teatrenes hjemmesider. Turnérute her

Tab 8

Høstturné 02.05.16

- Det er på konsertene det skjer. Det er der vi møtes med alt vi har, sal og scene.
Sier Kari Bremnes, som har et større publikum enn noen gang.

Hun og bandet hennes er klare for høstturné, med en miks av helt nye sanger og sanger som har truffet folk før.
Kari har skrevet sanger halve livet, vært artist enda lengre og gjennom årene har hun utviklet nærmest en egen sjanger.
Kjernen i den er nærheten til folk og historiene rundt livene vi lever. Om å miste, om å finne. Om storhet og trivialiteter.

- Jeg ønsker å gi folk noe kraftfullt, åpent og direkte, sier Kari.
70 utsolgte hus over hele landet i fjor forteller hva musikken hennes betyr for folk.

Okt 24 - Oslo, Parkteatret Ekstra! Utsolgt
Okt 25 - Oslo, Parkteatret Utsolgt
Okt 26 - Kongsberg Musikkteater Utsolgt
Okt 27 - Drammen, Union Scene Billetter
Okt 28 - Fredrikstad, Blå Grotte Utsolgt
Okt 29 - Halden, Brygga kultursal Få billetter
Okt 31 - Trondheim, Olavshallen Utsolgt
Nov 01 - Sortland, Kulturfabrikken Utsolgt
Nov 02 - Narvik kulturhus Utsolgt
Nov 03 - Finnsnes kulturhus Få billetter!
Nov 04 - Tromsø, The Edge Ekstra! Få billetter!
Nov 05 - Tromsø, The Edge Utsolgt
Nov 07 - Trondheim, Olavshallen Utsolgt
Nov 08 - Sandnes kulturhus Utsolgt
Nov 09 - Porsgrunn, Ælvespeilet Utsolgt
Nov 10 - Sandefjord, Hjertnes kulturhus Billetter
Nov 11 - Hønefoss, Ringerike kultursenter Billetter
Nov 12 - Bergen, USF Verftet Utsolgt